Moja zgodba

Poglej in preberi!

David in Goljat

Najbrž vsi poznate svetopisemsko zgodbo o Davidu in Goljatu. Vseeno navajam vir, kjer si lahko zgodbo še enkrat preberete (1 Sam 17,31-51). Mi smo jo brali včeraj na srečanju voditeljsih parov DIŽ-a v Krškem in odlomek primerjali v luči evangelizacije oz oznanjevanja ter vodenja zakonskih skupin. Na srečanju se je utrnilo kar nekaj dobrih misli in sicer

  1. Savel nastopa s pozicije avtoritete (niti ni nujno, da to sploh je), le zaseda mesto in nam velikokrat, kot Davidu brani, da bi lahko na tem področju kaj storili.
  2. Samo David, ki ima osebno izkušnjo srečanja z Gospodom, lahko prepriča nekaga na poziciji avtoritete, da se ukloni in prisluhme rešitvi.
  3. David se v boj poda le s palico, petimi kamni in fračo. A to so orodja, ki jih je kot pastir dobro poznal in najbrž že večkrat uporabil.
  4. Ker David zaupa v Gospoda, še pred začetkom spopada napove, kaj se bo zgodilo z Goljatom. Njegova vera je neomajna…
  5. Kdo so naši Goljati, s katerimi se soočam pri vodenju in oznanjevanju? Nemoč, nezaupanje v Boga, strahovi (notrnaji in zunanji), samozagledanost,…
  6. Pet kamnov, ki lahko pobijejo naše Goljate: vera, resnica, pravičnost, mir, odrešenje, sv. Duh… (prim. Ef 6,10-20)

Danes, na praznik spreobrnitve apostola Pavla, mi te besede še globlje odzvanjajo. Kristjani smo poklicani k oznanjevanju Resnice.

david in goljatoznanjevanjetihi kristjani

Gregor • 25. januar, 2018


Previous Post